Leerhuizen

Het leerhuis neemt een centrale plaats in. Een grote ruimte verdeeld in compartimenten, wat de leersfeer bevordert. ’s Ochtends starten we hier de dag in kleine groepen. We overlopen de planning. Daarna verdelen de leerlingen zich over de verschillende locaties in functie van die planning.

Instructieruimten

De leerkracht is en blijft belangrijk en stuurt het leerproces aan via gerichte instructie.  Kennis en vaardigheden gaan hand in hand.

Werkruimtes

De leerlingen gaan in de verschillende ruimtes aan de slag.  Soms individueel maar toch ook een beetje samen.

Projecten

Er is veel aandacht voor projecten waar jongeren leren samenwerken.

Forum

In het forum komen leerlingen samen om met elkaar in gesprek te gaan over zichzelf, de school, de buurt en de wereld.

Vitaliteit

Jongeren zitten vol energie. Er is ruimte plaats voor beweging, sport en ontmoeting.

Wat na VONK!?

We bereiden leerlingen voor op een belangrijke stap in hun schoolloopbaan: het kiezen van een studierichting in het secundair onderwijs. Ben ik goed in wiskunde? Hou ik van het spreken van vreemde talen? Wil ik graag meer weten over de wondere wereld van de wetenschap? Of ben ik eerder gericht op het bestuderen van mensen, van de maatschappij en van de wereld? VONK! begeleidt de jongeren in deze zoektocht. Samen met de ouders leren jongeren een gepaste keuze maken. In de buurt van Hoeilaart ligt het atheneum van Tervuren dat voldoende richtingen aanbiedt om jongeren met succes verder te laten studeren. We werken met hen samen binnen dezelfde visie: jongeren zelfstandig de wereld laten ontdekken en hen voorbereiden op een succesvolle toekomst.