VONK!  Een naam vol energie voor de nieuwe secundaire school in Hoeilaart. Deze naam is tot stand gekomen na het uitschrijven van een wedstrijd waar iedereen aan mocht deelnemen. Uit de lange lijst en na verschillende selectierondes heeft de Raad van Bestuur van scholengroep SCOOP voor de naam VONK! gekozen.

De winnaar van de wedstrijd en inwoner van Hoeilaart, mevrouw Gurmeet Parmjeet, argumenteerde dit voorstel als volgt:

‘Quote van Dante: From a tiny spark may burst a mighty flame. Elke vonk volgt het vuur waaraan hij is ontsprongen en heeft het potentieel om zelf een vuurzee van kennis, innovatie, vriendschap etc te worden/te doen ontstaan.’

De jury voegde hieraan toe dat VONK! sterk weergeeft wat we met de leerlingen willen bereiken:  hen inspireren tot het ontdekken van zichzelf, van de omgeving en van de wereld zodat het vuur van een goede studiekeuze en van een betekenisvolle toekomst kan ontbranden.  Tenslotte verwijst VONK! ook naar de site van de nieuwe school, in de volksmond gekend als ‘den usine’.  In 1914 vestigde de Compagnie Auxiliaire d’Electricité hier haar elektriciteitscentrale (usine d’électricité). In de jaren ’90 bouwde Iverlek er het huidige ‘glazen’ gebouw. VONK! heeft dus een link met het verleden en met vuur, vlammen, energie, dynamiek, warmte en licht.

Schrijf je nu in!