Hieronder vindt u de antwoorden op de volgens ons meest gestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen zitten, dan kan u ons altijd contacteren.

Waarvoor staat VONK! ?

VONK!  Een naam vol energie voor de nieuwe secundaire school in Hoeilaart. Deze naam is tot stand gekomen na het uitschrijven van een wedstrijd waar iedereen aan mocht deelnemen. Uit de lange lijst en na verschillende selectierondes heeft de Raad van Bestuur van scholengroep SCOOP voor de naam VONK! gekozen.

De winnaar van de wedstrijd en inwoner van Hoeilaart, mevrouw Gurmeet Parmjeet, argumenteerde dit voorstel als volgt:

‘Quote van Dante: From a tiny spark may burst a mighty flame. Elke vonk volgt het vuur waaraan hij is ontsprongen en heeft het potentieel om zelf een vuurzee van kennis, innovatie, vriendschap etc te worden/te doen ontstaan.’

De jury voegde hieraan toe dat VONK! sterk weergeeft wat we met de leerlingen willen bereiken:  hen inspireren tot het ontdekken van zichzelf, van de omgeving en van de wereld zodat het vuur van een goede studiekeuze en van een betekenisvolle toekomst kan ontbranden.  Tenslotte verwijst VONK! ook naar de site van de nieuwe school, in de volksmond gekend als ‘den usine’.  In 1914 vestigde de Compagnie Auxiliaire d’Electricité hier haar elektriciteitscentrale (usine d’électricité). In de jaren ’90 bouwde Iverlek er het huidige ‘glazen’ gebouw. VONK! heeft dus een link met het verleden en met vuur, vlammen, energie, dynamiek, warmte en licht.

Voor welke richtingen kan ik inschrijven?

We starten op 1 september 2022 met 75 leerlingen in het eerste jaar secundair onderwijs, meer specifiek voor de A-stroom. Dit betekent dat leerlingen een getuigschrift basisonderwijs nodig hebben om te kunnen inschrijven. In het eerste jaar zijn er nog geen aparte richtingen. We richten wel al een aantal modules in waardoor de leerlingen voorbereid zijn op de basisopties in het tweede jaar: klassieke talen en moderne talen/wetenschappen.

Hoe kunnen we inschrijven voor het eerste jaar secundair?

De school start op 1 september 2022 met 75 leerlingen voor het eerste jaar secundair onderwijs. De inschrijvingen starten op 28 maart 2022 en verlopen volgens een strak schema. Hieronder vindt u de stappen en de belangrijke periodes.

Stappen: 1. Ga naar http://www.aanmelden.school 2. Account aanmaken 3. Aanmelden 4. Mail ontvangen 5. Inschrijven

Welke basisopties zijn er?

De basisopties starten in het tweede jaar van het secundair onderwijs en zullen dus pas vanaf 1 september 2023 georganiseerd worden. We bieden twee basisopties aan: Latijn en moderne talen/wetenschappen.

Is de school vlot bereikbaar?

Absoluut. De school ligt net buiten het centrum van Hoeilaart en is vlot bereikbaar per auto, bus of fiets.