Stef Bogaerts

Coördinator

Waar brandt bij jou het vuur als het gaat over onderwijs?
Onderwijs is mijn passie. Die wil ik overbrengen naar het team zodat we samen de leerlingen kunnen begeesteren. Daarin staat leerplezier voor mij centraal. Ik geloof sterk dat leerlingen maximaal groeien en bijleren door in een hechte groep actief te kunnen ervaren, ontdekken en onderzoeken. Ik kijk ernaar uit om met een gedreven en enthousiast team een sterk beleid en een flexibele organisatie neer te zetten. De gensters gaan er bij iedereen vanaf vliegen!

Ellen Bracquené

Leerkracht Wiskunde

Welke gensters hebben jou doen kiezen voor VONK!?

Vernieuwend en ervaringsgericht onderwijs in de Druivenstreek aanbieden heeft mijn enthousiasme aangewakkerd. Samen met de leerlingen en een dynamisch team gaan we een school creëren waar talenten ontdekt en ontwikkeld worden om een leertraject op maat van iedere leerling te realiseren. Een school waar iedereen zich goed voelt.

Niel Dewolf

Leerkracht STEM

Welke ervaring breng je mee?

Als pas afgestudeerde leerkracht heb ik heel wat stage gegeven waarin theorie en praktijk samenkomen. Ik ben met probleemoplossend denken, leerplezier, teamwerk en gedrevenheid aan de slag gegaan. Het koppelen van de leerstof aan de leefwereld van de leerlingen staat hierbij centraal. Ik ben trots dat ik deel uitmaak van het VONK!-team en dat we samen het leerproces van de leerlingen zullen optimaliseren.

Helena Robeyns

Leerkracht Beweging en Economie

Waar brandt bij jou het vuur als het gaat over onderwijs?

Beweging verhoogt het welbevinden, de aandacht en de motivatie heel sterk. Hierdoor lukt leren een stuk beter en daar wil ik sterk op inzetten. Ik wil de bewegingsvonken overal in het rond laten knetteren en beweging en een gezonde levensstijl maximaal integreren in het dagelijkse leren. Leerdoelen verwezenlijken met een link naar de realiteit zorgt voor positief kritische, verbonden en betrokken leerlingen en leerkrachten.

Wouter Vanderstraeten

Leerkracht Nederlands

Welke ervaring breng je mee?

18 jaar in het onderwijs als leerkracht Nederlands heeft ertoe geleid dat ik gaandeweg vurig ging verlangen naar een onderwijs waar leerplezier, samenwerking, engagement, uitdaging, cross-disciplinair denken, verbeelding, empathie, volharding en veerkracht brandstoffen zijn voor de leerprocessen van jonge mensen. Ik kijk er naar uit om samen met ons gedreven team deze uitdaging bij VONK! aan te gaan.

Elisabeth Van Peer

Leerkracht Frans, Geschiedenis & Cultuur

Waar brandt bij jou het vuur als het gaat over onderwijs?

Samen met leerlingen de wereld ontdekken is een voorrecht. Bij VONK! leren we onze leerlingen echt kennen, gaan we samen op pad om steeds meer bij te leren en luisteren we naar wat jongeren belangrijk vinden. Ik kijk ernaar uit om mijn warme passie voor Frans en mijn vurig enthousiasme voor geschiedenis en cultuur te delen met de leerlingen van VONK!

 

Stan Vierhout

Leerkracht Engels, aardrijkskunde en burgerschap

Welke gensters hebben jou doen kiezen voor VONK!?

Leren gebeurt bij VONK! in een levensechte context, met aandacht voor de ontwikkeling van de leerlingen in álle opzichten, niet enkel de verwerving van kennis. Het is belangrijk om kinderen kritisch te  leren denken zodat ze zich autonoom kunnen ontwikkelen. Verder zorgt het individueel  coachen ervoor dat we elk kind echt leren kennen. Zo kunnen wij als team meegenieten van hun ontwikkelingsproces en van hun successen.

Brenda Vanderauwera

Office manager

Welke gensters hebben jou doen kiezen voor VONK!?

Het nieuwe onderwijsproject VONK! geeft ‘goesting’. Het is vernieuwend, fris en energiek. Ik kijk er ongelooflijk naar uit om, samen met het team, onze nieuwe school vorm te geven. Voor 12-jarigen gaat de deur naar het secundair onderwijs open, wat leuk om hen hierin te kunnen begeleiden en om de praktische vragen van ouders te beantwoorden.